Asortyment Moje zakupy
  • ★ ŚWIĄTECZNE PREZENTY ★

  • Promocje

  • Bestsellery

  • Nowości

  • Typ skóry

  • Akcesoria

  • Twarz

  • Ciało

  • Włosy

  • Wegańskie

  • Dziecko

  • Dla panów

  • Dom

  • Miód z kakao Ajeden

    5
    Cena: 23,00 zł 23.00
    ilość szt.
    Zyskujesz 0 składzików [?]
    dodaj do przechowalni
    Dostępność: niska ilość
    Wysyłka w: 24 godziny

    Opis

    W miodzie rzepakowym znajdziemy bor niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz do prawidłowego funkcjonowania tarczycy i śledziony, witaminy z grupy B oraz witamin K i C.

    W składzie miodu rzepakowego znajdują się także potas, magnez, kwasy fenolowe i żelazo przyswajalne przez organizm na poziomie ponad 60%. Jest on źródłem łatwo przyswajalnej energii – głównie z glukozy. Idealnie sprawdza się przy zmęczeniu, osłabieniu i przy dużym wysiłku fizycznym. Jest on świetnym i co najważniejsze naturalnym wspomagaczem odporności. Wspiera układ krwionośny, pomaga zwalczyć przeziębienie i grypę. Usprawnia funkcjonowanie wątroby i pęcherzyka żółciowego oraz wspiera leczenie schorzeń wątroby.

    Właściwości kakao:

    Naturalne kakao posiada w swoim składzie przeciwutleniacze chroniące organizm przed czynnikami chorobotwórczymi oraz zwalczające wolne rodniki. Wprowadzenie kakao na stałe do naszego menu może zwiększyć nasze szanse w walce z chorobami krążenia oraz zmniejszyć ryzyko zachorowań na nowotwory. Zawarte w ziarnach kakao polifenole mają działanie przeciwzakrzepowe, obniżają ciśnienie krwi w organizmie, zwiększają przepływ krwi do mózgu, działając pozytywnie na pamięć i koncentrację, obniżają poziom „złego cholesterolu” w organizmie, a także przeciwdziałają powstawaniu we krwi zakrzepów.

    Skład: Miód rzepakowy nektarowy 95%, kakao 5%.

    Sposób przechowywania:

    • Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C.
    • Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu – podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie – nawet fermentację.
    • Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do  promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości.
    • Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.

    Waga: 400g

     

     

    Opinie o produkcie (0)

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper.pl