Asortyment Moje zakupy
  • ★ ŚWIĄTECZNE PREZENTY ★

  • Promocje

  • Bestsellery

  • Nowości

  • Typ skóry

  • Akcesoria

  • Twarz

  • Ciało

  • Włosy

  • Wegańskie

  • Dziecko

  • Dla panów

  • Dom

  • Olejek eteryczny Grejpfrut Soap Workshop

    5
    Cena: 36,00 zł 36.00
    ilość szt.
    Zyskujesz 0 składzików [?]
    dodaj do przechowalni
    Dostępność: niska ilość
    Wysyłka w: 24 godziny

    Opis

    Olejek eteryczny z grapefruita jest w 100% naturalnym, czystym produktem roślinnym.

    INCI: Citrus paradisi

    Nazwa botaniczna: Citrus paradisi

    Nazwa zwyczajowa: olejek grejpfrutowy

    Właściwości:

    Olejek eteryczny grapefruitowy pozyskuje się poprzez tłoczenie skórek owoców. Jest to olejek o świeżym, cytrusowym i odrobinę słodkim zapachu charakterystycznym dla tego owocu. Jego bogactwo to między innymi flawonoidy, geraniol, limonen i kadinen, którym olejek zawdzięcza swoje przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i przeciwbólowe właściwości. Oczyszcza, tonizuje i normalizuje produkcję sebum, łagodzi stany zapalne. Stosowany do masażu rozgrzewa, poprawia ukrwienie, łagodzi bóle głowy, mięśni i nerwobóle, bóle migrenowe o podłożu nerwicowym. Jest przede wszystkim środkiem przeciwdepresyjnym. Stosuje się go przy dolegliwościach wątroby i nerek, oraz ze względu na właściwości diuretyczne przy terapii otyłości i celulicie. Daje dobre efekty jako środek pomocniczy przy kuracjach odwykowych dla narkomanów.

    Zastosowanie:

    W mieszankach olejek grapefruitowy stosuje się do: 

    MASAŻU: depresja, napięcia nerwowe, nerwice, migreny, problemy wątroby i nerek, otyłość, celulit, terapia odwykowa przy narkomanii

    KĄPIELI: depresja, napięcia nerwowe, nerwice, migreny, problemy wątroby i nerek, otyłość, celulit, terapia odwykowa przy narkomanii

    INHALACJA: depresja, napięcia nerwowe, nerwice, migreny,  terapia odwykowa przy narkomanii

    Przeciwwskazania:

    Mieszanek zawierających olejek grapefruitowych nie należy używać na skórze bezpośrednio (masaż, kąpiel, kompres) przed wystawieniem na słońce lub światło UV

    Używane części roślin: skórka

    Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

    Kolor i zapach: Żółtawy  do zielono żółtego, jasny płyn o słodkim zapachu grejpfruta

    Pochodzenie: Azja i Południowa Afryka

    Pojemność: 10 ml

    Jakość terapeutyczna

    Drzewo grejpfrutowe pochodzi z Azji. Dorasta do około 10 metrów wysokości,  drzewo o białych kwiatach i dużych liściach.

     

    Opinie o produkcie (0)

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper.pl